چگونه امنیت کودکان در فضای مجازی را فراهم کنیم؟

ساخت وبلاگ

حفظ امنیت کودکان در فضای مجازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مسئله زمانی که کودکان و نوجوانان دارای رایانه شخصی، تلفن همراه هوشمند، تبلت و یا کنسول‌های بازی‌های ویدئویی هستند، جدی تر شده و والدین باید هدایت دقیق و مسئولانه تری نسبت به فرزندان خود در فضای مجازی بر عهده گیرند.آگاهی از خطرات موجود در این زمینه و برنامه ریزی مناسب، پیش از فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می شود. در ادامه این مطلب گزیده‌ای از اقدام‌های لازم برای حفظ امنیت کودکان در فضای مجازی را بیان می کنیم.

محافظت از اطلاعات شخصی

اطلاعات شبکه های اجتماعی، شماره حساب ها و پسوردها نمونه ای از اطلاعاتی است که باید محافظت شوند.

محافظت در برابر خطرات دانلود برنامه های رایگان
دانلودهای رایگان نظیر بازی ها، موسیقی و … می توانند یک بدافزار را در خود پنهان کرده و با خود به سیستم انتقال دهند. به فرزندان خود یاد بدهیم هرگز فایل یا مطلبی را دانلود نکنند مگر اینکه به منبع آن اطمینان داشته باشند و توسط یک نرم افزار امنیتی مانند آنتی ویروس اورجینال آن را اسکن نمایند.

استفاده از پسوردهای قوی و محافظت از آن ها

هر اندازه پسورد طولانی تر باشد سخت تر هک می شود.اطلاعات شخصی نظیر ماه تولد و یا استفاده از همان نام کاربری یا کلمات عمومی یا کلید های مجاور یکدیگر در صفحه کیبورد برای پسورد امن نیستند. به کودکانتان بگویید به هیچ عنوان رمز های عبور خود را با کسی حتی دوستانشان درمیان نگذارند.همچنین مطمئن شوید که کامپیوتر یا گوشیتان به وسیله ی یک نرم افزار امنیتی نظیر آنتی ویروس اورجینال محافظت می شود.

اشتراک گذاری فایل ها

به اشتراک گذاری انواع فایل مانند موسیقی، بازی و یا نرم افزار از طریق شبکه به راحتی امکان پذیر است که در این حین افراد می توانند به فایل های خصوصی شما دسترسی داشته باشند و همچنین یک فایل اشتراکی می تواند بدافزارها و ویروس ها را در خود پنهان نماید.در جهت حفظ امنیت کودکان در فضای مجازی، ابتدا نرم افزار اشتراک گذاری را خودتان بر روی دستگاه نصب نماییم و مطمئن شویم که آن نرم افزار هیچ اطلاعات خصوصی را به اشتراک نمی گذارد.سپس به کودکانمان بیاموزیم که فایل ها را قبل از باز کردن، به وسیله ی یک نرم افزار امنیتی (آنتی ویروس ها) اسکن نمایند. مطمئن شوید آنتی ویروس شما به روز است و وقتی سیستم شما به اینترنت متصل می شود کار می کند.

امنیت کودکان در فضای مجازی و فیشینگ

فیشینگ زمانی است که کلاهبرداران از یک متن قلابی یا ایمیل یا پیام های پاپ آپ استفاده می کنند تا کاربران اطلاعات شخصی و یا مالی خود را در اختیار آنان قرار دهند و از آن اطلاعات برای سرقت استفاده نمایند. برای جلوگیری از این امر موارد زیر را با کودکانمان در میان بگذاریم:
  • به هیچ متن، پیام یا ایمیلی که اطلاعات شخصی یا مالی شما را می خواهد پاسخ ندهید و لینک آن ها را دنبال نکنید.
  • هیچ ضمیمه یا فایلی را که برای شما ایمیل شده است بدون درنظر گرفتن فرستنده آن دانلود نکنید. فایل ها ممکن است بد افزار باشند.


یکی از بهترین شیوه های آموزش برای حفظ امنیت کودکان در فضای مجازی ، هنگامی است که خود در اینترنت به دنبال چیزی می گردید. در این زمان، کودک خود را مشارکت دهید تا به آن ها روش های امن را یاد دهید.اگر یک پیام فیشینگ برای شما آمد حتما آن را به فرزند خود نشان دهید تا ببینند همه پیام هایی که در اینترنت است آن گونه نیستند که به نظر می رسند.

اپلیکیشن ها

نرم افزارهایی که شما یا کودکتان بر روی دستگاه های خود نصب می کنید ممکن است به سازندگان آن اجازه دسترسی به اطلاعات خصوصیتان را بدهد که ربطی به هدف آن اپلیکیشن نداشته باشد. توسعه دهندگان نرم افزار ممکن است اطلاعات شما را با مارکت ها و یا شرکت های دیگر تقسیم کنند. به کودک خود بیاموزید که ببیند اپلیکیشنی که نصب می کند چه اطلاعاتی را در اختیار سازندگان آن قرار می دهد؟ به آن ها بگویید آیا دیدن یک شخصیت کارتونی یا بازی ارزش اشتراک گذاری اطلاعات خصوصی شما را دارد؟

برنامه نویس...
ما را در سایت برنامه نویس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان programers بازدید : 178 تاريخ : پنجشنبه 7 مرداد 1395 ساعت: 14:47